Krenimo sa unapređenjem vašeg sajta!

Analiza sajta podrazumeva detaljan pregled vaše veb lokacije kako bismo procenili njene performanse, sadržaj, strukturu, SEO (optimizacija za pretraživače), korisničko iskustvo i druge relevantne faktore.
Cilj analize je identifikovati snage, slabosti, prilike i pretnje (SWOT analiza) vašeg sajta, što nam pomaže da razumemo trenutno stanje i pružimo preporuke za unapređenje i postizanje vaših ciljeva.

Šta znači analiza sajta?

Statistika analize sajta:

+
Zadovoljni korisnici
+
Poboljšani sajtovi
Bez poboljšanja

Popunite obrazac i pošaljite nam za besplatnu alalizu vašeg sajta!

Posle analize dobićete kako stvari stoje…

  Ime i prezime
  Sajt link
  Ukupna mesečna posećenost?
  E-mail
  Koliko je star sajt?
  Telefon
  Da li želite kvalitetan sajt?

  Napravili smo preko 200 web sajtova,
  a svaki od njih je jedinstven. 

  Da li želite onlajn prodavnicu?

  U našem poslovanju napravili sam više od 100 web prodavnica, tu smo da i vama pomognemo.

  Analiza trenutnih rezultata:

   Ako vaša web stranica nije dobro rangirana na pretraživačima poput Google-a, malo je verovatno da će je korisnici pronaći kada traže proizvode ili usluge koje vi nudite.

  Često postavljana pitanja i odgovori:

  Zašto nema poboljšanja sajta?

  Postoji nekoliko mogućih razloga zbog kojih ne dolazi do poboljšanja sajta:

  • Nedostatak jasnog cilja: Ako nema jasno definisanih ciljeva za sajt, teško je oceniti da li se postižu poboljšanja.

  • Nedovoljno razumevanje ciljne publike: Ako ne razumete potrebe i preferencije vaše ciljne publike, možda nećete moći da implementirate promene koje bi poboljšale njihovo iskustvo na sajtu.

  • Slaba optimizacija za pretraživače (SEO): Ako sajt nije dobro optimizovan za pretraživače, može biti teže pronalaziti ga na internetu, što može uticati na njegovu vidljivost i posećenost.

  • Neprikladan dizajn ili loš korisnički doživljaj: Ako je dizajn sajta neintuitivan ili neprivlačan, posetioci mogu napustiti sajt pre nego što pronađu ono što traže.

  • Nedovoljno ažuriranje sadržaja: Ako se sadržaj na sajtu retko ažurira ili nije relevantan, posetioci mogu izgubiti interesovanje za sajt.

  • Tehnički problemi: Tehnički problemi kao što su spora brzina učitavanja, loša performansa sajta ili česte greške mogu negativno uticati na korisničko iskustvo i rezultirati nedostatkom poboljšanja.

  • Konkurencija: Ako je tržište veoma konkurentno, može biti teže postići značajna poboljšanja na sajtu bez odgovarajućih strategija i ulaganja.

  Analizom ovih faktora možete bolje razumeti uzroke nedostatka poboljšanja na sajtu i preduzeti odgovarajuće korake za njihovo rešavanje.

  Koliko košta analiza sajta?

  Cena analize sajta može varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući obim analize, kompleksnost sajta, potrebne alate i vreme koje je potrebno za izvođenje analize. Neke agencije ili stručnjaci za digitalni marketing mogu nuditi analizu sajta kao deo šireg paketa usluga ili kao posebnu uslugu. Cene se obično formiraju na osnovu specifičnih potreba i zahteva klijenta. Preporučujem da kontaktirate nekoliko različitih agencija ili stručnjaka kako biste dobili procene i uporedili ponude pre donošenja odluke.

  Da li ovo uključuje SEO analizu?

  Cena analize sajta može varirati u zavisnosti od toga da li uključuje SEO analizu ili ne. SEO analiza obično podrazumeva detaljan pregled ključnih elemenata sajta koji utiču na njegovu vidljivost i rangiranje u pretraživačima. Ovi elementi uključuju optimizaciju sadržaja, strukturu sajta, tehničke karakteristike, pristupačnost i druge faktore koji utiču na SEO performanse sajta.

  Ako vam je potrebna SEO analiza kao deo celokupne analize sajta, trebalo bi da proverite da li je to uključeno u ponudu ili da zatražite dodatne informacije od agencije ili stručnjaka za digitalni marketing. U nekim slučajevima, SEO analiza može biti ponuđena kao posebna usluga ili kao deo paketa usluga koji obuhvata analizu sajta.

  Koje alate koristiti za analizu sajta?

  Postoji nekoliko alata koji se mogu koristiti za analizu sajta, a izbor zavisi od potreba, ciljeva i preferencija. Evo nekoliko popularnih alata za analizu sajta:

  • Google Analytics: Ovaj besplatan alat pruža detaljne informacije o posetiocima sajta, njihovom ponašanju, izvorima saobraćaja i mnogo više.

  • Google Search Console: Još jedan besplatan alat kompanije Google koji vam omogućava da pratite performanse vašeg sajta u pretraživaču Google, identifikujete tehničke probleme i optimizujete svoj sadržaj za pretragu.

  • SEMrush: Ovaj alat pruža sveobuhvatne analize konkurencije, istraživanje ključnih reči, praćenje rangiranja, analizu saobraćaja i još mnogo toga. Ima besplatnu i plaćenu verziju.

  • Ahrefs: Ovaj alat se često koristi za istraživanje konkurencije, analizu povratnih veza (backlinkova), istraživanje ključnih reči i praćenje rangiranja. Takođe ima besplatnu i plaćenu verziju.

  • Moz Pro: Moz Pro nudi alate za analizu i optimizaciju sajta, uključujući praćenje rangiranja, istraživanje ključnih reči, analizu povratnih veza i druge SEO funkcije.

  Ovo su samo neki od mnogobrojnih alata dostupnih za analizu sajta. Pre odabira alata, preporučuje se da pažljivo razmislite o potrebama vašeg projekta i istražite funkcionalnosti i cene različitih opcija.

  Šta je potrebno da biste napravili ispravke?

  Da bih napravio ispravke za vaš sajt, potrebno mi je nekoliko informacija i resursa:

  • Pristup vašem sajtu: Treba mi pristup vašem sajtu kako bih mogao da pregledam postojeći sadržaj, strukturu sajta, tehničke karakteristike i druge relevantne informacije.

  • Ciljevi sajta: Razumevanje ciljeva vašeg sajta pomoći će mi da predložim ispravke koje podržavaju te ciljeve. Da li želite da povećate prodaju, generišete više leads-a, poboljšate korisničko iskustvo ili nešto drugo?

  • Analiza trenutnog stanja: Ako već imate neke analize ili izveštaje o performansama vašeg sajta (npr. Google Analytics, Google Search Console), korisno je da ih podelite sa mnom kako bismo bolje razumeli trenutno stanje sajta.

  • Lista ispravki: Ako već znate koje ispravke želite da napravite na sajtu, bilo bi korisno da ih podelite sa mnom. To može uključivati tehničke popravke, optimizaciju sadržaja, promene dizajna ili bilo koje druge specifične zahteve.

  • Komunikacija: Otvorena komunikacija i saradnja su ključni za uspešnu implementaciju ispravki. Spreman sam da odgovorim na sva vaša pitanja i da radimo zajedno na poboljšanju vašeg sajta.

  Ove informacije će mi pomoći da bolje razumem vaše potrebe i da predložim odgovarajuće ispravke za vaš sajt.