Izrada onlajn prodavnice koja se razvija i ostvaruje prodaju!

Sve veća konkurencija na tržištu onlajn prodavnica zahteva pažljivo planiranje i izbegavanje grešaka. Hajde da zajedno napravimo strategiju koja će osigurati da vaša prodavnica ostvari svoj deo tržišnog udela i uspeha!

Izrada onlajn prodavnice - dizajn i funkcionalnost

Ulazite li u svet e-trgovine?
Hajde da krenemo zajedno na ovom putu!

Nema konkurencije koja je nepobediva, a mogućnosti su neograničene. Počnimo od početka, ispravimo stvari i sledimo plan koji smo napravili - tako ćemo postići rezultate.

Kvalitetan plan za lansiranje
Napredan razvoj web stranice
Originalna SEO optimizacija
Prihvatamo plaćanje karticom na vašem web sajtu.

U inostranstvu je uživanje implementirati plaćanje karticama na web sajtu, dok kod nas situacija nije tako jednostavna. Ipak, situacija se poboljšava, a banke se sve više trude da omoguće što bolje uslove za plaćanje karticama putem web sajtova.

Da biste omogućili ovu opciju na vašoj internet prodavnici, potrebno je da imate firmu i sklopite ugovor sa bankom. Nakon toga, banka će vam dostaviti sve neophodne informacije kako biste mogli da implementirate plaćanje karticama na vašem sajtu.

creditcard
onlineshop
Cena izrade onlajn prodavnice zavisi od obima projekta i funkcionalnosti koje su vam potrebne

Cena izrade onlajn prodavnice može varirati u zavisnosti od brojnih faktora, uključujući obim projekta, željene funkcionalnosti, dizajn, integracije sa drugim sistemima, hosting i održavanje. Za preciznu procenu, preporučujem da se konsultujete sa agencijom za web dizajn ili razvoj web prodavnica kako biste dobili personalizovanu ponudu koja odgovara vašim potrebama.

Cena web prodavnica

Svaka web prodavnica priča za sebe i ni jedna se ne radi po gotovim šablonima, zato je potrebno prvo obaviti konsultacije, a zatim odrediti preciznu cenu tražene usluge.

Mini Web Shop
Ovde spadaju sajtovi sa jednom stranicom i oni koji sadrže samo nekoliko stranica.
850
 • Unos do 20 proizvoda
 • Unikatan dizajn
 • Besplatne konsultacije
 • Osnovna optimizacija
 • + sve detalje navedene iznad
Popularno
Standard Web Shop
Najčešće su to sajtovi sa nekoliko usluga i nekoliko standardnih stranica.
1500
 • Unos do 50 proizvoda
 • Unikatan dizajn
 • Besplatne konsultacije
 • Istraživanje i optimizacija
 • + sve detalje navedene iznad
Veći Web Shop
Ukoliko će tvoj sajt biti obimniji i sa većom ponudom, onda je ovo pravo rešenje.
3000
 • Unos do 100 proizvoda
 • Unikatan dizajn
 • Besplatne konsultacije
 • Napredna optimizacija sajta
 • + sve detalje navedene iznad

Često postavljana pitanja i odgovori:

Koju platformu koristite za kreiranje onlajn prodavnice?
 • Opencart: Poznata platforma za e-trgovinu koja nudi širok spektar funkcija i alata za kreiranje i upravljanje onlajn prodavnicom.

 • WooCommerce: Besplatan WordPress dodatak koji omogućava kreiranje onlajn prodavnica direktno na WordPress platformi.

 • Magento: Robusta platforma za e-trgovinu koja je posebno popularna kod većih prodavnica zbog svojih naprednih funkcija i skalabilnosti.

 • PrestaShop: Još jedna sveobuhvatna platforma za e-trgovinu koja omogućava kreiranje i upravljanje onlajn prodavnicom.

 • Squarespace: Platforma za izradu web stranica koja takođe nudi funkcionalnosti za e-trgovinu, što je dobro za manje prodavnice koje žele jednostavno rešenje.

Da li pružate uputstva za upravljanje onlajn prodavnicom?

Svakako, pružamo osnovna uputstva za upravljanje onlajn prodavnicom i uvek sam dostupan za dodatnu pomoć i podršku čak i nakon završetka sajta.

Koji hosting preporučujete za onlajn prodavnicu?

Za onlajn prodavnicu, preporučujem hosting provajdere koji nude brze servere, pouzdanu podršku i obezbeđuju visok nivo sigurnosti. Neke od popularnih opcija u Srbiji su EUnet, BeotelNet, Orion Telekom i HostGator. Važno je odabrati hosting koji odgovara potrebama vaše prodavnice i pruža pouzdanu uslugu po pristupačnoj ceni.

Cena od čega zavisi?

Cena pravljenja onlajn prodavnice zavisi od nekoliko faktora, uključujući kompleksnost dizajna, broj funkcionalnosti, integracije sa drugim platformama, potrebu za prilagođenim razvojem ili dodatnim uslugama poput SEO optimizacije ili digitalnog marketinga. Što je prodavnica složenija ili zahteva više prilagođenih rešenja, to će cena biti viša.

Zbog čega moja prodavnica ne prodaje i imam posetioce

Moguće je da korisničko iskustvo nije dobro optimizovano, da proizvodi nisu dovoljno atraktivno predstavljeni, da nedostaje poverenje potencijalnih kupaca ili da cene nisu konkurentne. Takođe, problem može biti u nedostatku jasnoće u procesu kupovine ili neadekvatnoj marketinškoj strategiji. Analiza ovih faktora može pomoći u identifikaciji problema i optimizaciji prodavnice za bolje rezultate.

Zbog čega nemam organski saobraćaj na svojoj internet prodavnici?
 • Nedovoljno optimizovan sadržaj: Ako sadržaj na vašoj internet prodavnici nije optimizovan za pretraživače, možda nećete rangirati visoko na relevantnim pretraživanjima.

 • Nedovoljna SEO optimizacija: Nedostatak ili nedovoljna primena SEO tehnika može rezultirati slabim organskim saobraćajem. Ovo uključuje nedostatak ključnih reči, lošu strukturu URL-ova, nedovoljno kvalitetne meta opise i naslove, nedostatak internih linkova itd.

 • Loša korisnička iskustva: Ako korisnici ne pronalaze ono što traže na vašoj internet prodavnici ili im je teško da navigiraju po njoj, mogu brzo napustiti sajt, što negativno utiče na organski saobraćaj.

 • Slaba link gradnja: Nedostatak kvalitetnih backlinkova koji usmeravaju na vašu internet prodavnicu može smanjiti vašu vidljivost na pretraživačima.

 • Tehnički problemi: Problemi sa brzinom učitavanja stranica, neispravni URL-ovi ili greške u robots.txt fajlu mogu otežati pretraživačima da indeksiraju vašu internet prodavnicu.

 • Konkurencija: Ako imate jaku konkurenciju koja već dominira u organskim rezultatima pretrage za relevantne ključne reči, može biti teže rangirati visoko.

Analiza ovih faktora i implementacija odgovarajućih strategija SEO optimizacije mogu pomoći u poboljšanju organskog saobraćaja na vašoj internet prodavnici.

Koliko vremena je potrebno da se napravi online prodavnica?

Vreme potrebno za izradu onlajn prodavnice može zavisiti od različitih faktora, uključujući kompleksnost dizajna, broj proizvoda, potrebne funkcionalnosti i integracije, kao i brzina odgovaranja na povratne informacije i zahteve klijenta. Uobičajeno je da izrada onlajn prodavnice traje između nekoliko nedelja do nekoliko meseci, u zavisnosti od složenosti projekta. Važno je imati realna očekivanja i otvoren komunikacijski kanal sa timom koji radi na projektu kako bi se izbegli nepotrebni zastoji i obezbedila efikasna izrada.

Koliko vremena je potrebno da bi se prodaja ostvarila?

Vreme potrebno za ostvarivanje prodaje može varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući vrstu proizvoda ili usluga, ciljnu grupu, konkurenciju na tržištu, marketing aktivnosti i efikasnost prodajnog procesa.

Neki od dodatnih faktora koji mogu uticati na vreme potrebno za ostvarivanje prodaje uključuju:

 • Kvalitet proizvoda ili usluga: Ako su proizvodi ili usluge visokog kvaliteta i pružaju vrednost kupcima, to može ubrzati proces prodaje.

 • Marketing strategije: Efikasne marketinške strategije mogu povećati vidljivost vaše prodavnice i privući više potencijalnih kupaca, što može ubrzati proces prodaje.

 • Kvalitet korisničkog iskustva: Ako je korisničko iskustvo na vašoj onlajn prodavnici intuitivno i prijatno, to može ubrzati proces donošenja odluke o kupovini.

 • Cena proizvoda ili usluga: Prava cena može biti ključni faktor u ubrzavanju procesa prodaje. Ako su cene konkurentne i pružaju vrednost kupcima, to može motivisati brže donošenje odluka.

 • Konkurencija: Nivo konkurencije na tržištu može uticati na brzinu prodaje. Ako postoji velika konkurencija, može biti potrebno više vremena da se istaknete i privučete kupce.